Haku

piano

Perimätiedon mukaan pianon XLII-504 on Aurora Karamzin lahjoittanut lastentarhalle (Bertha-Maria hemmet), jonka perusti Gustaf Pauligin puoliso Bertha Maria, os. Bohnhof (1857 - 1923).

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpeg digikuva 2016 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

piano

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLII-504
Mitat
korkeus 119 cm, leveys 132 cm, syvyys 55 cm
Merkinnät
ERNST ROSENKRANZ. PIANOFORTE FABRIK. GEGRÜNDET 1797. DRESDEN. Valmistusnumero 10773. käsinkirjoitettu kosketinten alapuolelta avattavan levyn sisäpuolelle: 276 takapuolella: Helsingin kaupungin polttoleima, käsinkirjoitettu: T o l (..epäselvä..) 47
Valmistus
1880 - luku
teollinen
puu, pähkinäpuu, ebenpuu, havupuu, lehtipuut esim. pyökki, metalli, luu, tekstiili, nahka
veistetty
Dresden, Saksa
Rosenkranz Ernst, valmistaja
Käyttö
1880 -1973
Helsinki, Töölönkatu 47
Karamzin Aurora, 1. omistaja Bertha Maria Hemmet -lastentarha, 2. käyttäjä, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus