Haku

kello; taskukello

Pavel Buren kelloliike perustettiin vuonna 1874 liikemies Pavel Karlovich (Karl) Buren toimesta. Liiketoiminta aloitettiin Pietarissa, mutta jo samana tämän poika Pavel päätti ostaa Sveitsissä sijaitsevan kellotehtaan. Bure valmisti mm. lahjakelloja, joita Venäjän keisarihuone jakoi erilaisina lahjoina. Vuonna 1899 yritykselle myönnettiin keisarillisen hovihankkijan arvonimi.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit digikuva jpg 2016 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kello; taskukello

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLI-351
Mitat
halkaisija 5,4 cm, paino 121,45 g
Merkinnät
No 214630, orava 0,583. ven. kirjaimin Pavel Buhre
Valmistus
1882 - 1892
ammattikäsityö
kulta

Sveitsi
Buhre Pavel, valmistaja
Käyttö
- 1961
Venäjä, Pietari, myöh. Suomi, Helsinki, Humalistonkatu
Russoff Nikolai, käyttäjä, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus