Haku

kyltti; katukilpi; Hallituskatu (kolmikielinen)

Keisarillisella asetuksella määrättiin 17.1.1903, että kolmikielisissä katukilvissä piti nimen ylinnä olla venäjäksi, keskellä suomeksi ja alinna ruotsiksi. Aikaisemmin ruotsalainen nimi oli ollut ylinnä ja venäläinen alinna. Kadunnimet oli 1830-luvulta lähtien merkitty ruotsiksi ja venäjäksi. Suomenkielinen nimivastine tuli katukilpiin 1890-luvun lopulla. Suomalainen nimi Hallituskatu oli käytössä jo vuonna 1866, mutta se vahvistettiin virallisesti vasta v. 1909.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

kyltti; katukilpi; Hallituskatu (kolmikielinen)

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXVI-236
Mitat
kork 26,5 cm, lev 45 cm
Merkinnät
Valmistus
1909-
Teollinen
PELTI
PRÄSSÄTTY
Käyttö
Helsinki, Hallituskatu
Näyttelyt
Yhtä juhlaa. Sederholmin talo 16.10.2007 - 13.09.2009
Aiheet
Luokitus
kyltti (tallenne)