Haku

pöytä; kirjoituspöytä

Kirjoituspöytä A231-2 on osa Nylands Aktiebankin kalustusta ns. Brofeldtin talosta (Pohjoisesplanadi 15), jonka pankkisalin arkkitehtitoimisto Valter Jung & Emil Fabritius suunnittelivat vuosina 1912-1914. Sisustuksen suunnittelusta vastasi E. Fabritius ja kalusteet toteutti porvoolainen C. J. Stenströms Snicker. Nylands Aktiebank fuusioitiin Helsingin Osakepankkiin (HOP) vuonna 1919. Rakennus siirtyi Helsingin kaupungin omistukseen vuonna 1931 ja siihen sijoitettiin kaupungin rahatoimisto. Rahatoimisto toimi tilassa vuoteen 2007 asti, nykyisin siinä on Ravintola Salutorget. Pöytä A231-2 on viimevaiheessaan ollut Rahatoimiston Koiravero-osaston käytössä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Jaana Maijala HKM 2014 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

pöytä; kirjoituspöytä

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
A231-2
Mitat
kork 87 cm, lev 150 cm, syv 80 cm
Merkinnät
Kannen alla etiketti 122 5 ja Helsingin kaupungin leima
Valmistus
1912 - 1914
teollinen
puu mahonkiviilutettu mänty, koivuvaneri

Porvoo
C. J. Stenströms Snickeri, valmistaja Fabritius Emil, suunnittelija
Käyttö
- 1992
Helsinki, Pohjois-Esplanadi 15
Nylands Aktiebank, 1. käyttäjä Helsingin osakepankki, 2. käyttäjä Helsingin kaupunki. Rahatoimisto koiravero-osasto, 3. käyttäjä, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus