Haku

rasia; hatturasia

Hattumaakari Elis Robert Wahlman perusti hattuliikkeen Viipuriin. Helsingissä hän avasi liikkeen Pohjois-Esplanadilla vuonna 1925. Liikkeen vuodesta 1962 omistanut E. R. Wahlmanin tyttärentytär Laila Karttunen-Airas lopetti liikkeen toiminnan kesällä 2003. Hän perusti kuitenkin jo 2001 Sofiankadulle uuden myymälän. Se keskittyi ylioppilaslakkien, tohtorinhattujen ja knallien myyntiin, joista Wahlmanin liike oli erityisen tunnettu. Niitä valmistettiin jo Elis Robert Wahlmanin aikana. Myös Elis Robertin isä oli ollut hattumaakari. Lähde: Universitatis Helsingiensis 2/2003.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

rasia; hatturasia

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
A225-6
Mitat
korkeus 19 cm, halkaisija 23 ja 26,5 cm
Merkinnät
J.R. WAHLMAN HATTUTEHDAS HELSINGISSÄ.
Valmistus
1920 n.
teollinen
pahvi, paperilla päällystetty

Suomi, Helsinki
Näyttelyt
Yhtä juhlaa. Sederholmin talo 16.10.2007 - 13.09.2009.
Aiheet
Luokitus