Haku

nukke; Paula-tyttö; mainosnukke

Paula-tyttö oli Oy Gustav Paulig Oy:n mainoshahmo, kansallispukuinen nainen. Hahmon esimuoto oli Pauligin kahvipurkin kyljessä ensi kerran jo vuonna 1904.Hahmo nimettiin Paulaksi vuonna 1926, jolloin sen ulkonäkö vakiintui ja järjestelmällinen käyttö kahvipaketeissa alkoi. Ruskeahiuksinen tyttö on pukeutunut sääksmäkeläiseen kansallispukuun. Lahjoittaja saanut mainosnuken XLI-3412 työskenneltyään Pauligilla ensin kesätöissä 1950-60-lukujen taitteessa ja sittemmin kausiluontoisesti messuilla ja myymäläkonsulenttina.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit digi 2006 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

nukke; Paula-tyttö; mainosnukke

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLI-3413
Mitat
pituus 28 cm
Merkinnät
made in Hong Kong
Valmistus
1970 - 1973 n
teollinen
muovi, tekstiili puuvilla
valettu, vaatteet ommeltu
Hong Kong
Oy Gustav Paulig Ab, valmistuttaja
Käyttö
- 1990
Espoo, Karakallionkuja
Lehto Marja-Liisa, käyttäjä, Käyttäjä
Asikas- / liikelahja.
Näyttelyt
Tunne-näyttely, Ikuinen itsenäisyyspäivä. Hakasalmen huvila 25.5.1999 - 12.6.2003
Aiheet
Luokitus