Haku

rannerengas

Kultaseppä Eric Winberg on valmistanut rannerenkaan mestarityönään 1841. Siitä lähtien Helsingissä vaadittiin kultasepänkisälleiltä mestarityönä rannerenkaan teko. Tukholmassa vastaava tapa otettiin käyttöön kaksi vuotta myöhemmin. Lisätietoa: Pylkkänen, Mästerstycken inom Helsingfors guldsmeds ämbete, FM 1957. Ensimmäinen mestarityönä tehty rannerengas pohjoismaissa - mltk 24.11.1958 §94 -2

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit digi 2008 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

rannerengas

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXV-799
Mitat
pit. 18,5 cm
Merkinnät
EW 18K kruunu H2 vene.
Valmistus
1841
käsin
metalli kulta, kivi rubiini, turkoosi

Suomi, Helsinki
Winberg Eric, valmistaja
Käyttö
1841 -
Aiheet
Luokitus