Haku

rahake; Lasten päivä - Onnen raha; keräysmerkki, poletti

Vuonna 1924 lanseerattiin Lasten Päivän varainhankintaa varten neljä erilaista kuvanveistäjä Gunnar Finnen suunnittelemaa "onnenrahaa". Kussakin onnenrahassa oli erilainen kuva-aihe ja "onnenlaatu", jota hankkijalleen toi. Ruotsalaisen esimerkin mukaisesti myös Suomessa ryhdyttiin 1900-luvun alussa järjestämään Lasten päivää, ensivaiheessa Lasten päivän tapahtumia organisoi Barnavårdsföreningen i Finland ja niitä ei ollut säännöllisesti/vuosittain. Vuodesta 1932 lähtien toiminnassa oli mukana Kenraali Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja 1940-luvulla joukko muista lastensuojeluyhdistyksiä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digikuva 2019 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

rahake; Lasten päivä - Onnen raha; keräysmerkki, poletti

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXII-937
Mitat
halkaisija 2,4 cm
Merkinnät
Valmistus
1924
teollinen
messinki

Finne Gunnar, suunnittelija Barnavårdsföreningen i Finland, valmistuttaja?
Käyttö
Helsinki
Sedmigradskyn pientenlastenkoulu, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus