Haku

Sotakorkeakoulu

Sotakorkeakoulu. Maanpuolustuskorkeakoulu. Uudenmaan tarkk'ampujapataljoonan kasarmi.; Liisankatu 1; Helsinki -- Vuonna 1873 säädettiin asevalvollisuuslaki, jonka soveltaminen alkoi kolme vuotta myöhemmin. Vuonna 1883 valmistuivat Liisankatu 1:een ja Maurinkatu 1:een Uudenmaan tarkk'ampujapataljoonan miehistökasarmit. Rakennukset olivat alusta alkaen kuumailmalämmitteisiä. Vuonna 1901 Suomen sotaväki lakkautettiin, minkä jälkeen Uudenmaan pataljoonan rakennukset olivat venäläisen sotaväen hallussa vapaussotaan saakka. Sotakorkeakoulu aloitti toimintansa kasarmeissa vuonna 1924. Nykyisin Liisankadun siivessä toimii Maanpuolustuskorkeakoulu, entinen Sotakorkeakoulu, Maurinkadun siivessä Sotamuseon toimisto. Rakennukset on peruskorjattu vuonna 1981, ja korjauksesta vastasi Puolustusministeriön rakennusosasto. Rakennuksen julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu punainen tiili. Julkisivuja elävöittävät vaihtelevan korkuiset rakennusosat. Keskiosaa on korostettu keskirisaliitilla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1961.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Sotakorkeakoulu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1882
Evert Lagerspetz, Pääsuunnittelija
Valmistus
1883

Helsinki, Liisankatu 1
Käyttö
1883
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus