Haku

Kronohagens lågstadieskola eli Kruununhaan ruotsinkielisen ala-asteen koulu

Kronohagens lågstadieskola eli Kruununhaan ruotsinkielisen ala-asteen koulu. Päiväkoti Virkkula. Entinen Sedmigradskys småbarnskola.; Oikokatu 7; Helsinki -- Sedmigradskys småbarnskolanin koulurakennus oli aikoinaan hyvin edistyksellinen sekä arkkitehtuuriltaan että huonejaoltaan. Tehtyjä muutoksia: Koulusali ullakolle 1932, arkkitehti Emil Fabritius. Kattoikkunat ja luokkahuone ullakolle 1951, HKR / Väinö Määttä. Peruskorjaus 1977, arkkitehtitoimisto Aino ja Pekka Laurila. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus ja graniitti. Yksikerroksinen katurakennus seisoo graniittialustalla. Rakennus edustaa anglosaksista suuntaa suomalaisessa jugendarkkitehtuurissa, jossa selvästi erottuvat eri funktiot rakennusmassasta. Julkisivun pääteemana on torni, joka toimii Oikokadun päätteenä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 1930 -luvulla.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kronohagens lågstadieskola eli Kruununhaan ruotsinkielisen ala-asteen koulu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1903
Arkkitehtitoimisto Valter Jung & Emil Fabritius, Pääsuunnittelija
Valmistus
1905

Helsinki, Oikokatu 7
Käyttö
1905
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus