Haku

karamelli; hautajaiskonvehti; hautajaiskaramelli

Porvariston parissa yleistyi 1800-luvun puolivälin maissa tapa antaa erilaisten perhejuhlien (hautajaiset, häät, ristiäiset) vieraille erityisiä juhlakonvehteja. Makeisia ei ollut tarkoitus syödä vaan säästää muistona tilaisuudesta. Kovasta sokerimassasta valmistetut juhlakonvehdit hankittiin yleensä konditorioista. Hautajaiskonvehdit oli kääritty mustiin papereihin ja niitä koristivat usein lyhyet värssyt.Varsinkin häissä tapa antaa muistoksi paperiin käärittyjä karamelleja jatkuu edelleen.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

karamelli; hautajaiskonvehti; hautajaiskaramelli

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXVII-117
Mitat
leveys 12 cm, pituus 4,3 cm
Merkinnät
Valmistus
1890 - 1910 n
käsin
paperi
leikattu, taiteltu, liimattu
Käyttö
Helsinki, Djurgårdsvillan 6
Norring Mary, käyttäjä, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus