Haku

Oikokatu 15 & Kirjatyöntekijänkatu 14; Helsinki

Rakennuslupapiirustusten mukaan rakennuksen on suunnitellut Heikki Kaartinen, mutta myös rakennusmestari Hugo Wuoriota pidetään rakennuksen suunnittelijana. Tehtyjä muutoksia: Kellari-ikkunat 1961, O. Andersson. Kellarin korjaus mm. sauna 1986, Eija Vuori. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Sileät julkisivut on jäsennelty horisontaalisesti listoituksella. Vähäisestä koristelusta mainittakoon räystäslistoitus. Rakennus edustaa 1920 -luvun klassismia.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oikokatu 15 & Kirjatyöntekijänkatu 14; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1928
Hugo Wuorio, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Oikokatu 15 & Kirjatyöntekijänkatu 14
Käyttö
1929
Käyttöönottovuosi
Luokitus