Haku

Kirjatyöntekijäin yhdistyksen talo; Kirjatyöntekijänkatu 10; Helsinki

Suomen vanhin ammattiyhdistys, Kirjatyöntekijäin yhdistys aloitti toimintansa 1869 Kirjaltajien Lukuyhdistyksenä. Yhdistyksen 1930 -luvulla valmistuneeseen yhdistys- ja asuinkerrostaloon tuli myös ravintola. Tehtyjä muutoksia: Sisääntulohallin porras 1955, Työväen yhdistysten keskusliitto. Klubi- ja yhdistyshuoneiston muutos 3.-4. kerroksessa 1963, KK / I. Ylihannu. Peruskorjaus 1986, Suunnittelurengas Oy. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Ravintola- ja yhdistystilat ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa erottuvat koristelemattomassa julkisivussa selvästi. Rakennus edustaa 1930 -luvun funktionalismia. Ravintola- ja yhdistystilat sijaitsevat rakennuksen ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Asuinkerrosten päällä on laaja kattoterassi.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1934.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kirjatyöntekijäin yhdistyksen talo; Kirjatyöntekijänkatu 10; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1934
Georg Jägerroos, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kirjatyöntekijänkatu 10
Käyttö
1935
Käyttöönottovuosi
Luokitus