Haku

Kristianinkatu 17; Helsinki

Keskuslämmitys vuosina 1955 - 1956. Sauna kellarissa 1980, Timo Tapiovaara. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Katujulkisivu on rakenteeltaan symmetrinen. Julkisivun pääaiheena on keskirisaliitti poikkipäätyineen. Keskirisaliitissa on suuret ikkunapinnat porrashuonetta varten. Suippokaarinen ikkunaryhmä risaliitissa viittaa gotiikkaan. Julkisivupinta on sileä, lukuun ottamatta roiskerapattua pohjakerrosta.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kristianinkatu 17; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1904
Rakennustoimisto Nyberg & Löppönen, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kristianinkatu 17
Käyttö
1905
Käyttöönottovuosi
Luokitus