Haku

Kristianinkatu 19 & Oikokatu 13; Helsinki

Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Vilho Penttilä arkkitehtitoimisto Usko Nyström, Petrelius & Penttilässä. Tehtyjä muutoksia: Keskuslämmitys 1956, K. Saarinen. Sauna kellarissa 1973, arkkitehti Sakari Siitonen. Tukimuurin korjaus 1985, Kiinteistöliiton rakennustekninen toimisto. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Kansallisromantiikkaa edustavan asuinkerrostalon julkisivuissa on vältetty suoranaista symmetriaa. Koristelu on vähäistä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kristianinkatu 19 & Oikokatu 13; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1903
Vilho Penttilä, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kristianinkatu 19 & Oikokatu 13
Käyttö
1900 -luku
Käyttöönottovuosi
Luokitus