Haku

Runeberginkatu 28. Caloniuksenkatu 9.; Helsinki

Lisärakennus Caloniuksenkadulle vuonna 1928, KK / arkkitehti Aarne Sarvela. Sauna kellarissa vuonna 1945, Arvo Eräneva. Saunan korjaus vuonna 1984, arkkitehti Olli Kuusi. Ullakkohuoneistot vuonna 1988, Heikki Mäkinen. Rakennuksen julkisivumateriaalina on puhtaaksimuurattu punainen tiili. Kulmarakennuksen katujulkisivut ovat tyyliltään lähinnä 1920 -luvun klassismia. Rakennus muodostuu katujen suuntaisista siipiosista sekä kulmassa kaksi kerrosta siipiosia korkeammalle kohoavasta, kaksi ikkuna-akselia syvästä ja viisi ikkuna-akselia leveästä rakennusmassasta. Suoralinjaisia julkisivuja jäsentävät kehyksettömien ikkunoiden ikkuna-akselit. Koristeellisuutta julkisivuille antavat pohjakerroksen pyörökaari-ikkunat sekä korkeamman osan yläosan suippokaaria toistava aihe.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Runeberginkatu 28. Caloniuksenkatu 9.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1926
Aarne Sarvela, Pääsuunnittelija ; Aarne Sarvela, 1928, Muu suunnittelija
Valmistus
1927 ?
Rakennuksen runkona on ilmeisesti tiilimuuri.
Helsinki, Runeberginkatu 28. Caloniuksenkatu 9.
Käyttö
1927 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus