Haku

Meritullinkatu 28 - 30 & Kulmakatu 1; Helsinki

Tontin rakennushistoria on monivaiheinen. Rakennuksen ensimmäinen osa on uusrenessanssityylinen. Sen suunnitteli rakennusmestari E. Nyberg 1896 arkkitehti Waldemar Aspelinin luonnosten pohjalta. Lisärakennus Meritullinkadulle ja korotus toteutettu vuonna 1910 suunnittelijana rakennusmestari Albert Nyberg. Nybergin lisäys on sopeutettu rakennuksen ensimmäisen osan tyylisuuntaan. Tehtyjä muutoksia: Kulmakauppa 1910, arkkitehti Albert Nyberg. Keskuslämmitys 1933, M. Janhunen. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Julkisivujen ensimmäinen kerros on rustikoitu ja ylemmissä kerroksissa, varsinkin toisessa kerroksessa on rikkaasti koristeltuja ikkunakehystyksiä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Meritullinkatu 28 - 30 & Kulmakatu 1; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1896
E. Nyberg, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Waldemar Aspelin. Rakennusmestari Albert Nyberg 1910., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Meritullinkatu 28 - 30 & Kulmakatu 1
Käyttö
1898
Käyttöönottovuosi
Luokitus