Haku

Pikku Naantali; Unioninkatu 45 & Siltavuorenranta 18; Helsinki

Pikku Naantaliksi kutsuttu talo on rakennettu kolmessa vaiheessa vuosina 1923 - 1927. Rakennuksen yhdeksässä portaassa oli 128 huoneistoa ja sotien jälkeen niissä asui peräti noin 1500 asukasta, enemmän kuin silloisessa Naantalissa. Rakennuksessa on tehty viitisenkymmentä liike- ja asuinhuoneistomuutosta. Osa hisseistä on uudistettu. Ullakko rakennettiin uudestaan palon jälkeen vuonna 1977, suunnittelijana Erkki Pasanen. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Rakennus edustaa 1920 -luvun klassismia. Kahdeksan-, osittain yhdeksänkerroksisen, kerrostalon kaksi alinta kerrosta on tarkoitettu liiketiloja varten. Nämä myöskin erottuvat voimakkaalla rustikallaan julkisivujen muusta pintakäsittelystä. Julkisivut ovat ajalle tyypillisiä klassistisia aiheita kuten pilasterit torniosassa ja ikkunakehystykset.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pikku Naantali; Unioninkatu 45 & Siltavuorenranta 18; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1923; 1926
Einar Flinckenberg, Pääsuunnittelija
Valmistus
1923; 1927

Helsinki, Unioninkatu 45 & Siltavuorenranta 18
Käyttö
1920 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus