Haku

Siltavuorenpenger 4; Helsinki

Tontin rakennuskantaan kuuluu niin ikään Aspelinin suunnittelema ja samaan aikaan tontin eteläosaan valmistunut samantyylinen asuinkerrostalo Oikokadun varrella, osoitteessa Oikokatu 4. Rakennuksen julkisivumateriaalina on pääosin rappaus. Rakennuksen katujulkisivu edustaa nk. kertaustyylien ja kansallisen tyylin murrosvaihetta, se on kuitenkin tyyliltään suurimmaksi osaksi pohjoiseurooppalaista renessanssia. Historiallisia tyylejä ilmentävän julkisivun sileä rappauspinta toimii punatiilisten ornamenttien taustana. Ikkunat on ryhmitetty huonejaon mukaisesti.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Siltavuorenpenger 4; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1903; 1904
Waldemar Aspelin, Pääsuunnittelija
Valmistus
1903

Helsinki, Siltavuorenpenger 4
Käyttö
1903
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus