Haku

liina; merkkausliina; nimikoimisliina

Munkkiniemen kartanon 8-vuotias tytär Mathilda Charlotta Mattheiszen sai merkkausliinansa valmiiksi tammikuun 6. päivänä 1815. Ylhäällä keskellä tekijän omat seppelöidyt nimikirjaimet, joista vasemmalle yksinkertaisemman seppeleen sisällä äidin, Anna Margareta Berglöfin ja oikealla isän Gustaf Adolf Mattheiszenin nimikirjaimet. Pikkuveljien Bror Thure Sigismundin ja Carl Reinholdin nimikirjaimet ovat siskon monogrammin alapuolella ja oikeassa reunassa. Päiväys alhaalla oikealla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit dia HKM 1985 Jan Alanco; mv / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

liina; merkkausliina; nimikoimisliina

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XL-1325
Mitat
kork 28 cm, lev 31 cm
Merkinnät
monogrammit, päiväys
Valmistus
06.01.1815
Käsin
tekstiili villa villapalttina
ommeltu, kirjailtu
Suomi, Helsinki, Munkkiniemen kartano
Mattheizen, Mathilda Charlotta
Käyttö
1815 -
Näyttelyt
Ruusunkukkia ja villasukkia. Helsingin kaupunginmuseo 6.9.1985 - 31.8.1986, Tuomarinkylän museo 1961 - 1985
Aiheet
Luokitus