Haku

muistoraha; kaatuneiden jääkärien muistomitali

Jääkäriliitto kunnioitti kaatuneiden jääkärien muistoa lyöttämällä erityisen muistomitalin. Aiheeksi otettiin Ilmari Virkkalan Vaasan vapaudenpatsaan patsasluonnos. Hankkeen alkuunpanijoista mainittava eversti J. Laiti. Mitalin lyötti Jääkäriliitto "Kaatuneiden jääkärien muistopatsasrahaston" varoilla. Päätös tehtiin vuonna 1920.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit mv / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

muistoraha; kaatuneiden jääkärien muistomitali

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXXIII-120
Mitat
halkaisija 5 cm
Merkinnät
KAATUNEITTEN JÄÄKÄRIEN MUISTOLLE, kehäkirjoituksena VERESTÄNNE VERSOI VAPAUS.
Valmistus
1922
pronssi
lyöty
Suomi, Turku
Turun Kultaseppä Oy, valmistaja Nordlund Lauri, kaivertaja
Aiheet
Luokitus