Haku

Tukholmankatu 9. Pihlajatie 1.; Helsinki

Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Julkisivut ovat 1930 -luvun ja 1940 -luvun asuinrakennuksissa suosittua, pelkistettyä tyyliä, jota kodikkaat yksityiskohdat pehmentävät. Pihan puolella julkisivua ryhtmittävät ulkoseinätaitokset niihin liittyvine, ulokkeeksi rakennettuine parvekkeineen. Kadun puolella on myös sisäänvedettyjä parvekkeita. Parvekkeiden kaiteet ovat ohutta, taivutettua metallia. Sisäänkäyntiä on korostettu pienellä, kapeiden pilareiden kannattamalla katoksella. Yksittäin, tasaisen välimatkan päässä toisistaan sijaitsevat ikkunat ovat kehyksettömät. Pihlajatien puoleisessa julkisivussa pohjakerrosta hallitsevat ruudutetut autotallien ovet. Rakennuksessa on satulakatto. kellari, 3 kerrosta

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tukholmankatu 9. Pihlajatie 1.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1949; 1950
Arkkitehtitoimisto Arvo O. Aalto & Niilo Kokko, Pääsuunnittelija
Valmistus
1950 ?
Rakennuksen runkona on todennäköisesti tiilimuuri.
Helsinki, Tukholmankatu 9. Pihlajatie 1.
Käyttö
1950 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus