Haku

Pihlajatie 37; Helsinki

Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Katujulkisivu noudattaa 1940 -luvulla asuinrakentamisessa vallalla ollutta pelkistettyä tyyliä, jota on pehmennetty kodikkailla yksityiskohdilla. Suhteellisen lyhyen julkisivun elementtejä ovat erilevyiset ikkunat ja niiden muodostamat ryhmät, sisäänkäynti sekä puolisuunnikkaan muotoinen erkkeri, johon liittyvät ulokkeena rakennetut, umpinaiset parvekkeet. Rakennuksessa on satulakatto. 4 kerrosta

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pihlajatie 37; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1945; 1946
Arkkitehtitoimisto A. Hytönen & R. V. Luukkonen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1947 ?
Rakennuksen runkona on todennäköisesti tiilimuuri.
Helsinki, Pihlajatie 37
Käyttö
1947 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus