Haku

Pihlajatie 42; Helsinki

Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Julkisivut noudattavat 1940 -luvulla asuinrakentamisessa vallalla ollutta pelkistettyä tyyliä. Suoralinjaista ja korkeata julkisivua jäsentävät asuntojen ikkunoiden muodostamat akselit sekä päätyjulkisivun erkkeri. Julkisivut ovat lähes identtiset naapurirakennuksen, Pihlajatie 44:n julkisivujen kanssa. Rakennuksessa on aumakatto. 7 kerrosta

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Tove Hagman / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 2017
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pihlajatie 42; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1944; 1947
Helge Lundström, Pääsuunnittelija
Valmistus
Rakennuksen runkona on todennäköisesti tiilimuuri.
Helsinki, Pihlajatie 42
Käyttö
1940 -luvun loppu
Käyttöönottovuosi
Luokitus