Haku

Pihlajatie 24; Helsinki

Sauna kellarissa, arkkitehti A. Raveala, vuonna 1959. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Julkisivut ovat 1940 -luvulla suosittua pelkistettyä tyyliä, jota on pehmennetty harkituilla yksityiskohdilla. Rakennuksen perusmassan muodostaa suorakaide. Pihlajatien puoleisen päädyn keskellä on erkkeri, mutta muuten pääty on umpinainen. Valpurinpuiston puoleista ja toista pitkää julkisivua jäsentävät ulokkeeksi rakennetut parvekkeet. Tasaisin välein sijoitettujen ikkunoiden akselit rytmittävät pitkiä julkisivuja. Rakennuksessa on aumakatto. Katemateriaalina on tiili. kellari, 3 kerrosta

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pihlajatie 24; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1940
Arkkitehtitoimisto Arvo O. Aalto & Kokko / Helge Hedman & Niilo Kokko, Pääsuunnittelija
Valmistus
1941 ?
Rakennuksen runkona on todennäköisesti tiilimuuri.
Helsinki, Pihlajatie 24
Käyttö
1941 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus