Haku

Päiväkoti Pihlaja; Pihlajatie 32; Helsinki

Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Julkisivut ovat lähinnä 1940 -luvulla suosittua pelkistettyä tyyliä, jota on pehmennetty harkituilla yksityiskohdilla. Monimuotoinen rakennus muodostuu yksikerroksisesta, pohjakaavaltaan L-kirjaimen muotoisesta päiväkotisiivestä sekä korkeammasta asuinsiivestä. Julkisivuja jäsentävät eri levyisten ikkunoiden muodostamat akselit ja ryhmät, päiväkotisiivessä myös puolisuunnikkaan muotoiset ulkonevat ikkunat. Rakennuksessa on pääosin satulakatto. Katemateriaalina on tiili. 1 - 4 kerrosta

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Päiväkoti Pihlaja; Pihlajatie 32; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1951
Arkkitehtitoimisto Aili & Niilo Pulkka, Pääsuunnittelija
Valmistus
1953 ?
Rakennuksen runkona on todennäköisesti tiilimuuri.
Helsinki, Pihlajatie 32
Käyttö
1953 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus