Haku

Pihlajatie 4; Helsinki

Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Epäsymmetristä katujulkisivua jäsentävät tasaisin välein sommitellut ikkunat sekä sisäänkäynti julkisivun toisessa ja ulkoseinätaitos siihen liityvine, ulokkeeksi rakennettuine parvekkeineen toisessa reunassa. Naapuritaloihin kiinni rakennettu kohde noudattaa näiden julkisivupintaa ja räystäslinjaa. Rakennuksessa on satulakatto. 3 kerrosta Rakennuksen erikoisuus on holvattu kellari, olutkellari. Holveja koristavatvat Yrjö Lehtiön maalaukset.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pihlajatie 4; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1941
Ragnar Wessman, Pääsuunnittelija
Valmistus
1941 ?
Rakennuksen runkona on todennäköisesti tiilimuuri.
Helsinki, Pihlajatie 4
Tehtailija Eric W. Enbom, Rakennuttajat
Käyttö
1941 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus