Haku

Tukholmankatu 11. Pihlajatie 2.; Helsinki

Kahvilan muutos pankkihuoneistoksi vuosina 1962 - 1963. Laajennus vuonna 1971, Lasse Ollinkari. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Suoralinjaisia julkisivuja jäsentävät eri levyisten ikkunoiden muodostamat akselit. Pitkässä julkisivussa on porrashuoneen kohdalla korkea, kehystetty ikkuna. Päätyjulkisivun keskellä on erkkeri ja julkisivun sivussa on kaksi ulokkeeksi rakennettua paveketta umpiaisine parvekkeineen. Päädyssä pohjakerroksen liikehuoneistojen näyteikkunat on erotettu muusta julkisivusta kapealla vaakalistalla. Rakennuksessa on aumakatto. 3 kerrosta

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Tukholmankatu 11. Pihlajatie 2.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1939
Arkkitehtitoimisto Arvo O. Aalto & Kokko / Niilo Kokko, Pääsuunnittelija
Valmistus
1940 ?
Rakennuksen runkona on todennäköisesti tiilimuuri.
Helsinki, Tukholmankatu 11. Pihlajatie 2.
Rakennusmestari Felix Israel Olamo, Rakennuttajat
Käyttö
1940 ?
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus