Haku

Ritning till Dammbyggnad med Bro och Windpump att uppföras i Haga Sund vid Tölö Wik; rakennuspiirustus, Hakasalmen pato ja pumppu

Hakasalmen kivipato ja tuulivoimalla käyvä pumppu. Padon, pumpun ja vartiorakennuksen profiili ja pohja, sekä padon leikkaus kahdesta kohtaa. Ruotsinkielinen teksti: otsikko: Ritning till Dammbyggnad med Bro och Windpump att uppföras i Haga Sund vid Tölö Wik Oikeassa yläkulmassa merkintä: Pl: No 2. Julkisivu: Profil Kuvaan merkitty vedenkorkeus: Högsta/Lägsta Wattenytan. Pohjapiirros: Plan, patovahdin talon pohjapiirroksessa huoneet merkitty: Rum för arbetare, Rum för Wahten. Vasemmassa alakulmassa padon poikkileikkaus: Genomskärning af Linien a_ _ _b. Högsta/lägsta Wattenytan. Oikeassa alakulmassa tuulipumpun ja padon läpileikkaus: Genomskärning af Linien c - d. Högsta/lägsta Wattenytan. Tekijän nimimerkintä ja päiväys: Helsingfors den 22 April 1844. Johan Oldenburg. Kuvan alla mittakaava kyynärinä: Scala, Alnar.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit dia / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Ritning till Dammbyggnad med Bro och Windpump att uppföras i Haga Sund vid Tölö Wik; rakennuspiirustus, Hakasalmen pato ja pumppu

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXII-33
Mitat
kork 46,5 cm, lev 63 cm
Valmistus
22.04.1844
Akvarelli paperille, joka liimattu valkoiselle pellavakankaalle. Käsin
paperi, pohjustettu pellavakankaalla, pahvikehys
Helsinki
Oldenburg Johan, Valmistaja
Käyttö
1844
Helsinki
Kluuvin komitea, Käyttäjä
Suunnittelu
1844
Oldenburg Johan, Suunnittelija
Suunnittelu
Aiheet
Luokitus