Haku

Annantalon taidekeskus

Annantalon taidekeskus. Entinen Annankadun ruotsalainen kansakoulu. Entinen Annegatans folkskola.; Annankatu 30. Kansakoulukatu 2-4.; Helsinki -- Annankadun kansakoulua varten laadittiin kahdet suunnitelmat. Tämä johtui siitä, että rakennusohjelmaa laajennettiin välillä. Koska rakennushankkeeseen haluttiin valtion laina, vaativat rakennushallitus ja koulutoimen ylihallituskin suunnitelmiin eräitä muutoksia. Suurempaa tonttia varten vaadittiin lisäksi asemakaavan muutos. Koulu rakennettiin arkkitehti Gustaf Nyströmin suunnitelmien mukaan. Perustus laskettiin joulukuussa 1884, ja uusi koulurakennus valmistui vuonna 1886. Valmistuttuaan rakennus oli Helsingin nykyaikaisin koulutalo, sillä siinä oli kaikissa tiloissa sähkövalo sekä vesijohto. Rakennuksen keskiosaa korotettiin kerroksella arkkitehti Gunnar Taucherin suunnitelmien mukaan vuonna 1924. Ullakkokerrosta laajennettiin vuonna 1947. Ruotsinkielinen kansakoulu lopetettiin 1960-luvun lopulla, ja vuonna 1969 rakennus siirtyi Kampin ammattikoulun käyttöön. Arkkitehti P. Kuusela / Helsingin kaupungin rakennusvirasto (HKR) suunnitteli vuosina 1984-1985 toteutetun peruskorjauksen, jonka jälkeen rakennus on palvellut kulttuurimonitoimitalona. Peruskorjauksen yhteydessä käytävien ja luokkahuoneiden koristelut entistettiin.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Herman Landén / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 1913
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Annantalon taidekeskus

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1884
Gustaf Nyström, Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Gunnar Taucher 1924., Muu suunnittelija
Valmistus
1884; 1886

Helsinki, Annankatu 30. Kansakoulukatu 2-4.
Helsingin kaupunki, Rakennuttajat
Käyttö
1886
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus