Haku

Projekt till Ständerhuset; rakennuspiirustus, Säätytalon suunnitelma

Säätytalon rakennuspiirustusehdotelma. Fasadi Mariankadulle, leikkaus, 1. ja 2. kerroksen pohjat, asemapiirros. Ruotsinkielinen teksti: otsikko: Projekt till Ständerhuset Julkisivu: Facad mot Marie-gatan Poikkileikkaus: Genomskärning i AB 1. kerroksen pohja: Plan af 1sta Våningen 2. kerroksen pohja: Plan af 2dra Våningen Huonemerkinnät pohjapiirroksissa ruotsiksi. Harmaalla merkitty Ritarinhuoneen rakennus ja myöhemmin kirjoitettu lyijykynällä pohjapiirroksiin Riddarhuset. Asemapiirros:Situations-Plan Kuvassa vasemmalla vaakasuoraan Hallituskatu (Regerings-gatan), pystysuoraan Ritarikatu (Riddare-gatan) ja Mariankatu (Marie-gatan). Ritarihuone merkitty harmaalla, Säätytalo punaisella. Vasemmassa alakulmassa tekijän nimimerkintä ja päiväys: F. L. Calonius 1867. Kuvien alla mittakaava kyynärinä ja muunnosohje: Situat.:Sk: 1 aln = 4 alnar.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Vesa Meriläinen HKM 2010 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Projekt till Ständerhuset; rakennuspiirustus, Säätytalon suunnitelma

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXII-75
Mitat
kork 64,3 cm, lev 48,1 cm
Valmistus
1867
käsin, tussi ja akvarelli
paperi
Helsinki
Calonius F. L., Valmistaja
Käyttö
Helsinki
Suunnittelu
1867
Calonius F. L., Suunnittelija
Suunnittelu
Aiheet
Luokitus