Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Auringonpimennyksen katselua Ulriikaporinvuorella (Tähtitornin vuorella) huhtikuussa 1912.

Auringonpimennyksen katselua Ulriikaporinvuorella (Tähtitornin vuorella) huhtikuussa 1912. Auringonpimennys oli epätavallinen tapahtuma, joka herätti runsaasti huomiota. Uusi Suometar uutisoi 18.4.1912 tapahtumasta seuraavasti: ?Sitä myöten kun ilmiön piti alkaa, lisääntyi odottawa jännitys ja runsaasti yleisöä kokoontui sellaisille paikoille kaupunkia, mistä käsin esteettömimmin woitiin ilmiötä seurata. Ei ainoastaan Tähtitorninmäelle, Kaiwopuiston kukkulalle ja kaupungin eteläiselle äärelle, mistä on wapaa näköala vaan myöskin keskikaupungin wapaammille paikoille, kuten erikoisesti Esplanaadikadulle ja Runebergin esplanaadiin sekä Nikolainkirkon portaille oli kokoontunut tawattomasti wärilaseilla warustettua uteliasta yleisöä.? -- negatiivi, nitraatti, mv

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Auringonpimennyksen katselua Ulriikaporinvuorella (Tähtitornin vuorella) huhtikuussa 1912.

Auringonpimennyksen katselua Ulriikaporinvuorella (Tähtitornin vuorella) huhtikuussa 1912. Auringonpimennys oli epätavallinen tapahtuma, joka herätti runsaasti huomiota. Uusi Suometar uutisoi 18.4.1912 tapahtumasta seuraavasti: ?Sitä myöten kun ilmiön piti alkaa, lisääntyi odottawa jännitys ja runsaasti yleisöä kokoontui sellaisille paikoille kaupunkia, mistä käsin esteettömimmin woitiin ilmiötä seurata. Ei ainoastaan Tähtitorninmäelle, Kaiwopuiston kukkulalle ja kaupungin eteläiselle äärelle, mistä on wapaa näköala vaan myöskin keskikaupungin wapaammille paikoille, kuten erikoisesti Esplanaadikadulle ja Runebergin esplanaadiin sekä Nikolainkirkon portaille oli kokoontunut tawattomasti wärilaseilla warustettua uteliasta yleisöä.?
Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Valokuva
Organisaatio
Helsingin kaupunginmuseo
Tunniste
N1790
Mitat
11x6,5
Kuvaustiedot
1912
Helsinki, Tähtitornin vuori
Timiriasew Ivan, Valokuvaaja
Aiheen paikka
Aiheen aika
1912
Aiheet
Luokitus