Tähtitorninkatu 4; Helsinki

Rakennus on toteutettu osa isosta rakennuskompleksista, joka kokonaan toteutuessaan olisi ulottunut tontin läpi Vuorimiehenkadulle saakka. Pihasiipeen lisärakennus, suunnittelijana K. Holmgren vuonna 1895. Ullakolle atelieri, suunnittelijana arkkitehti Magnus Schjerfbeck vuonna 1902. Keskuslämmitys, hissit ja osittainen korotus, suunnittelijana arkkitehti Gösta Juslén vuonna 1937. Ullakkokerroksen palonjälkeinen korjaus, suunnittelijana arkkitehti Hilding Ekelund vuosina 1951 - 1952. Nelikerroksisen rakennuksen uusrenessanssityyliä edustava katujulkisivu on rustikoitu. Julkisivun horisontaalisuutta katkaisevat kaksi symmetrisesti sijoitettua kaksikerroksista parvekejärjestelmää.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Tähtitorninkatu 4; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1891
C. R. Rosenberg, Pääsuunnittelija K. Holmgren, 1895. Arkkitehti Gösta Juslén, 1937., Muu suunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Tähtitorninkatu 4
Käyttö
1895
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Vuonna 1992.