Haku

Ilmiö taivaalla; maalaus

Meteorin jättämä savuvana iltataivaalla. Alareuna jäänyt keskeneräiseksi. Vasemmalla tumma talousrakennus, oikealla näkyy aidan yli ruskehtavaa valkopuitteista empiretyylistä asuintaloa, jonka käsittely myös jäänyt kesken. Kyseessä on de la Chapellen omistama, Kasarmikadun ja Richardinkadun kulmassa sijainnut suuri vinkkelitalo. Näkymä maalattu Liljestrandin omistaman tontin piharakennuksen toisen kerroksen ikkunasta; taiteilija asui tuolloin kyseisessä rakennuksesssa. Talo sijaitsi silloisessa Kasarminkatu 6:ssa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit mv, kinodia, G35889 Valio Mari HKM 2017 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Ilmiö taivaalla; maalaus

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Maalaus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XXVII-99
Mitat
29,5 x 25,6 cm
47,6 x 38,5 cm
Merkinnät
o.a. Hfors kl 10? om afton; 15/6 (raaputettu väriin)
Valmistus
1860
öljy ohuelle pahville
Helsinki, Kasarmikatu 40, 42, Richardinkatu 2.
Wright Magnus von, Tekijä
Näyttelyt
Helsinki kehyksissä 14.9.2004-12.2.2006, Hakasalmen huvila. Kovaa onnea ja arkielämää 15.10.1994 -, Ruiskumestarin talo
Aiheet
Luokitus