Haku

Villa Solsken; Ullankatu 3. Muukalaiskatu 4.; Helsinki

Villa Solsken edustaa arkkitehti Gustaf Estlanderin tuotantoa vuosisadan vaihteesta. Rakennus on tyypillinen ja erittäin edustava esimerkki vuosisadan vaihteen kansallisromanttisesta asuinrakennuksesta. Tehdyt muutokset: Keskuslämmitys ja hissi, suunnittelijana arkkitehti Kaarlo Borg vuonna 1937. Katujulkisivuun parveke, suunnittelijana Ranes vuonna 1965 ja Tapani Eskola vuonna 1969. Sauna kellariin, suunnittelijana Terttu-Annikki Lavikainen vuonna 1969. Rakennuksen osittainen korotus parvekkeineen, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Gripenberg & Co vuonna 1987. Linnamaisen rakennuksen julkisivuja voidaan pitää kansallisromanttisina. Rapattuja julkisivuja jäsentävät tornimaiset erkkerit ja ikkunat, joista osa on pyörökaari-ikkunoita.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Villa Solsken; Ullankatu 3. Muukalaiskatu 4.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1905
Gustaf Estlander, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtitoimisto Gripenberg & Co, 1987, Muu suunnittelija
Valmistus
1905

Helsinki, Ullankatu 3. Muukalaiskatu 4.
Käyttö
1905
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus