Haku

Pihlflycktin talo

Pihlflycktin talo. Valtioneuvoston lisärakennus.; Hallituskatu 3 & Ritarikatu 4; Helsinki -- Talon rakennutti kaupunginkirurgi Fredrik Pihlflyckt vuosina 1843 - 1844. Rakennus oli pääasiassa asuintalona koko 1800 -luvun ja siirtyi seuraavan vuosisadan alussa yliopiston käyttöön. 1960 -luvun lopulla rakennus oli vuosikausia tyhjillään ja rappeutui pahoin. Peruskorjaus ja muutos valtion virastotaloksi toteutettiin vuosina 1972 - 1973 arkkitehtina Osmo Lappo. Tällöin entistettiin ylin kerros ja porrashalli. Rakennuksella on yhteistä historiaa viereisen, ns. Willebrandtin talon kanssa. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Ulkoasu edustaa yksinkertaista empirekauden klassismia. Seinäpinta on pohjakerroksessa rustikoitu, ylemmissä kerroksissa niukoilla listoituksilla detaljoitu. Rakennuksessa kellarikerroksen lisäksi 3 kerrosta. Sisätilat ovat peräisin 1970- luvun alun restauroinnista. Kaksi alinta kerrosta on järjestetty toimistotiloiksi. Kolmas kerros alkuperäisine huonejakoineen sekä porrashalli on entisöity. Ritarikadun puoleisia kellareita on syvennetty. Rakennus on kolmikerroksinen kulmatalo, jonka pitempi sivu on Hallituskadun varrella.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Pihlflycktin talo

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1843
Jean Wik, mahdollisesti, Pääsuunnittelija
Valmistus
1843; 1844

Helsinki, Hallituskatu 3 & Ritarikatu 4
Kaupunginkirurgi Fredrik Pihlflyckt, Rakennuttajat
Käyttö
1844
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus