Pihlflycktin talo

Pihlflycktin talo. Valtioneuvoston lisärakennus.; Hallituskatu 3 & Ritarikatu 4; Helsinki -- Talon rakennutti kaupunginkirurgi Fredrik Pihlflyckt vuosina 1843 - 1844. Rakennus oli pääasiassa asuintalona koko 1800 -luvun ja siirtyi seuraavan vuosisadan alussa yliopiston käyttöön. 1960 -luvun lopulla rakennus oli vuosikausia tyhjillään ja rappeutui pahoin. Peruskorjaus ja muutos valtion virastotaloksi toteutettiin vuosina 1972 - 1973 arkkitehtina Osmo Lappo. Tällöin entistettiin ylin kerros ja porrashalli. Rakennuksella on yhteistä historiaa viereisen, ns. Willebrandtin talon kanssa. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Ulkoasu edustaa yksinkertaista empirekauden klassismia. Seinäpinta on pohjakerroksessa rustikoitu, ylemmissä kerroksissa niukoilla listoituksilla detaljoitu. Rakennuksessa kellarikerroksen lisäksi 3 kerrosta. Sisätilat ovat peräisin 1970- luvun alun restauroinnista. Kaksi alinta kerrosta on järjestetty toimistotiloiksi. Kolmas kerros alkuperäisine huonejakoineen sekä porrashalli on entisöity. Ritarikadun puoleisia kellareita on syvennetty. Rakennus on kolmikerroksinen kulmatalo, jonka pitempi sivu on Hallituskadun varrella.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Pihlflycktin talo

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1843
Jean Wik, mahdollisesti, Pääsuunnittelija
Valmistus
1843; 1844

Helsinki, Hallituskatu 3 & Ritarikatu 4
Kaupunginkirurgi Fredrik Pihlflyckt, Rakennuttajat
Käyttö
1844
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Kuvaustiedot Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo. Vuonna 1991.