Haku

Jääkärinkatu 5, piharakennus; Helsinki

Rakennus kuuluu tontin 1880-luvun rakennuskantaan. Tuolloin puiset ulkorakennukset saivat väistyä kivisten asuinrakennusten tieltä. Muutos yleiseksi saunaksi, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Palmqvist & Sjöström vuonna 1913. Myöhemmin rakennus on palautettu jälleen asuinkäyttöön. Rakennuksen pelkistettyjä rapattuja julkisivuja on jäsennelty käyttäen eri värisiä pintoja. Asuinrakennukseksi palauttamisen yhteydessä tehdyt muutokset, kuten parvekkeet, ovat julkisivuista selvästi havaittavissa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Jääkärinkatu 5, piharakennus; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1888
Elia Heikel, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Jääkärinkatu 5, piharakennus
Käyttö
1912
Käyttöönottovuosi
Luokitus