Haku

Asunto-osakeyhtiö Mullo; Jääkärinkatu 2. Korkeavuorenkatu 2b.; Helsinki

Rakennusvaiheessa alkuperäisiin suunnitelmiin tehtiin joitakin muutoksia. Pihasiiven ullakolle rakennettiin kopiolaitos rakennusmestari Wilho Lekmanin suunnitelmien mukaan vuonna 1912. Pihasiiven pohjakerrokseen rakennettiin vuonna 1913 Lekmanin suunnittelema elokuvateatteri. Ullakko, suunnittelijana rakennusmestari Wilho Lekman vuonna 1920. Jääkärinkadun puolelle autotallit, suunnittelijana arkkitehti Helge Lundström vuonna 1949. Autotalleja lisää, suunnittelijana M. Tapala vuonna 1957. Elokuvateatteri Imatran muutos Jehovan todistajien Valtakunnan saliksi ja yleisen saunan Saiman muutos valokuva-atelieriksi, suunnittelijana Matti Tuominen vuonna 1971. Tämä rakennuksen pihasiivessä alusta lähtien toiminut sauna oli aikoinaan Helsingin uudenaikaisimpia yleisiä saunoja. Sauna kellariin, suunnittelijana Jarmo Inkinen vuonna 1987. Rakennus on tyyliltään myöhäisjugendia ja tyypillinen esimerkki kantakaupungin rakennusmestarien suunnittelemasta arkkitehtuurista. Julkisivut on rapattu, lukuunottamatta graniittista pohjakerrosta. Julkisivujen pääteemoja ovat poikkipäädyt ja kaarevat sekä kulmikkaat erkkerit. Lisänä on käytetty voimakkaita vaakalistoja sekä eri kokoisten ikkunoiden muodostamia ryhmiä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Asunto-osakeyhtiö Mullo; Jääkärinkatu 2. Korkeavuorenkatu 2b.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1912; 1913
Rakennustoimisto Harald Smedberg & Wilho Lekman, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Jääkärinkatu 2. Korkeavuorenkatu 2b.
Käyttö
1913
Käyttöönottovuosi
Luokitus