Haku

Jääkärinkatu 6a, piharakennus; Helsinki

Rakennuksen julkisivussa on havaittavissa piirteitä sekä 1920-luvun klassismin loppuvaiheesta että funktionalismista. Lähes symmetrinen julkisivu on sileäksirapattu ja koristelematon. Eri levyiset ikkunat sekä niiden keskelle sijoitetut kulmistaan pyöristetyt, vaakapinnakaiteiset tuuletusparvekkeet jäsentelevät julkisivua. Tuuletusparvekkeille kuljetaan portaasta, joka julkisivussa näkyy kapeana ja hieman sisäänpäin vedettynä lasiseinämänä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Jääkärinkatu 6a, piharakennus; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1937
Taavetti A. Elo, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Jääkärinkatu 6a, piharakennus
Käyttö
1937
Käyttöönottovuosi
Luokitus