Haku

Korkeavuorenkatu 2a; Helsinki

Peruskorjaus, suunnittelijana arkkitehti Olli Kuusi vuosina 1986 - 1987. Rakennuksen katujulkisivu edustaa funktionalismia. Rapattua julkisivua jäsentävät kaksi symmetrisesti sijoitettua erkkeriä, joissa on käytetty funktionalismille tyypillistä nauhaikkunaa. Muuten julkisivun aukotuksessa on käytetty yhtä ikkunatyyppiä, ja ikkunat on kiinnitetty lähelle julkisivupintaa. Sommittelu on symmetrinen Pohjakerroksessa suurilla näyteikkunoilla on tavoiteltu mahdollisimman lasista julkisivua.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Arkkitehtiylioppilas Pia Pärepalo / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1992.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Korkeavuorenkatu 2a; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1937
Helge Lundström, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Korkeavuorenkatu 2a
Käyttö
24.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus