Haku

Runeberginkatu 6 b; Helsinki

Runeberginkatu 6b edustaa Töölön ensimmäistä rakennusvaihetta huvila-asutuksen jälkeen. Rakennuksen pohjakerroksessa toimi alusta lähtien Helmisen leipomo. Pohjakerrokseen liikehuoneisto, suunnittelijana rakennusmestari Heikki Kaartinen vuonna 1928. Kellariin sauna, suunnittelijana Pajakorpi vuonna 1965. Rakennuksen rapattu julkisivu on tyyliltään myöhäisjugendia. Symmetristä julkisivua jäsentävät julkisivun sivuille sijoitetut pienet, kulmikkaat erkkerit ja julkisivun keskiosan liseeniaihe, sekä toisen ja viidennen kerroksen ikkunoiden alapuolella kulkevat kapeat vaakalistat. Pohjakerros on käsitelty viivarustikoinnilla ja osa kolmannen ja neljännen kerroksen ikkunoista on yhdistetty rapatuilla kehyksillä. Rakennuksessa on satulakatto, jonka katemateriaalina on käytetty saumattua peltiä.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Runeberginkatu 6 b; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1914
Rakennustoimisto Wilho Lekman & Harald Smedberg, Pääsuunnittelija
Valmistus
1910 -luku

Helsinki, Runeberginkatu 6 b
Käyttö
1910 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus