Rakennuksiin liittyvät tiedot puuttuvat väliaikaisesti Helsingin kaupunginmuseon Finna-palvelusta järjestelmämuutoksen johdosta. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Haku

Näkymä Katajanokalta (Vankilasta tuleva tie)

sisällön kuvaus: Vankilasta tuleva tie, silloinen Kommersgatan, joka kulki suunnilleen Kruunuvuorenkadun suuntaisesti. Taustalla Nikolainkirkko. Vasemmalla etualalla istuva lapsifiguuri, jonka ympärillä on neljä lintua.

Vrt. akvarelli XXVII - 157, kuvan oikea puoli, vrt. myös XXVII - 166 a, c

Vrt XXVII - 165 a, c, d

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Näkymä Katajanokalta (Vankilasta tuleva tie)

Tallennettuna:
Aineistotyyppi
Taideteos
Organisaatio
Helsingin kaupunginmuseo
Tunniste
XXVII-166b
Mitat
mitat, 17,6 x 22,5 (25,5 x 34)
kehysmitta: 33,0 x 43,0 cm
Merkinnät
merkintä, kuvan alla Lith. F. Tilgmann H:fors
Valmistus
valmistusaika: 1873
materiaali / tekniikka, litografia
Åkerblom, Rudolf, taiteilija
Näyttelyt
Rakas Helsinki

Kaupungin laitamilta - Rudolf Åkerblomin Helsinki
Aiheen paikka
Aiheet
Julkaisut
Luokitus