Sökning

Lauttasaari, Katajaharjunniemi; maalaus

Metsän ja rannan välissä luultavasti huvilakäytössä ollut hirsirakennus. Pärekatto, salvotut nurkat ja avokuisti, jossa kangasverhot. Pihalla lipputangossa Venäjän keisarikunnan lippu. Luonnontilainen risuaidalla rajattu piha-alue, jossa penkillä istuu kolme henkilöä.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit laakadia 2006, HR -skannaus / Helsingin kaupunginmuseo
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Lauttasaari, Katajaharjunniemi; maalaus

Sparad:
Materialtyp Målning
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Inventarienummer
XXVII-469
Mått
16,5 x 24,1
Anteckningar
v.a. R.Å. 1886.
Bruk
1886
akvarelli
Helsinki, Katajaharjunniemi
Åkerblom Rudolf, Tekijä
Utställningar
Kaupungin laitamilta / Ruiskumestarin talo 1982; Helsinki kuvissa / Taidehalli 6.5.-10.9.1950, no 224
Ämnen
Klassifikation