Kemian laitos

Kemian laitos. Valtioneuvoston lisärakennus.; Hallituskatu 5; Helsinki -- Gustaf Nyströmin suunnitelma toteutettiin vuoteen 1887 mennessä. Korotus kerroksella vuonna 1926, arkkitehti Gunnar Stenius. Peruskorjaus valtioneuvoston käyttöä varten vuosina 1972 - 1975, arkk.toim. Timo Jokinen & Jussi Tanska. Rakennus on nelikerroksinen. Sen ulkoasu on sovitettu viereisen geologian laitoksen arkkitehtuuriin ja kerroskorkeuksiin. Julkisivu edustaa yksinkertaista ekletismiä.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Kemian laitos

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1883; 1884
Gustaf Nyström, Pääsuunnittelija Arkkitehti Gunnar Stenius 1926, Muu suunnittelija
Valmistus
1887

Helsinki, Hallituskatu 5
Keisarillinen Aleksanterin yliopisto, Helsingin yliopisto, Rakennuttajat
Käyttö
1887
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Kuvaustiedot Vuonna 1991