Willebrandtin talo

Willebrandtin talo. Valtioneuvoston lisärakennus.; Hallituskatu 3; Helsinki -- Rakennus oli alkuaan kaksikerroksinen vaunuvaja- ja asuinrakennus, joka liittyi viereiseen, Hallituskadun ja Ritarikadun kulmassa sijaitsevaan kaupunginkirurgi Fredrik Pihlflyctin taloon. Tontti siirtyi 1880 -luvulla valtioneuvos Felix von Willebrandtin omistukseen. Vuonna 1887 rakennusta korotettiin kerroksella, se muutettiin kokonaan asuintaloksi ja se sai nykyisen uusrenessanssijulkisivunsa. Muutostöiden arkkitehtina toimi Sebastian Gribenberg. Rakennus tuli yliopiston käyttöön 1910 -luvulla ja sitä korotettiin vielä kerroksella. Peruskorjaus, osittainen entisöinti ja muutos valtion virastotaloksi toteutettiin vuosina 1972 - 1973, arkkitehtina Osmo Lappo. Rakennus on nelikerroksinen. Ensimmäinen ja toinen kerros ovat matalat. Kolmatta eli pääkerrosta leimaavat julkisivussa ikkunakehysten voimakkaat segmenttikaaret. Pääkerroksen suuren salin kohdalla julkisivussa on konsolien tukema parveke. Rakennuksen itäpäässä on porttikäytävä, jonka vieresä pihan puolella on ulkoneva, kulmikas porrashuone. Entisöityä porrashallia ja salia lukuun ottamatta sisäasu on uusittu.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Willebrandtin talo

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1843
Arkkitehti Sebastian Gripenberg 1887, Muu suunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Hallituskatu 3
Kaupunginkirurgi Fredrik Pihlflyckt, Rakennuttajat
Käyttö
1840 -luku
Käyttöönottovuosi