Haku

Willebrandtin talo

Willebrandtin talo. Valtioneuvoston lisärakennus.; Hallituskatu 3; Helsinki -- Rakennus oli alkuaan kaksikerroksinen vaunuvaja- ja asuinrakennus, joka liittyi viereiseen, Hallituskadun ja Ritarikadun kulmassa sijaitsevaan kaupunginkirurgi Fredrik Pihlflyctin taloon. Tontti siirtyi 1880 -luvulla valtioneuvos Felix von Willebrandtin omistukseen. Vuonna 1887 rakennusta korotettiin kerroksella, se muutettiin kokonaan asuintaloksi ja se sai nykyisen uusrenessanssijulkisivunsa. Muutostöiden arkkitehtina toimi Sebastian Gribenberg. Rakennus tuli yliopiston käyttöön 1910 -luvulla ja sitä korotettiin vielä kerroksella. Peruskorjaus, osittainen entisöinti ja muutos valtion virastotaloksi toteutettiin vuosina 1972 - 1973, arkkitehtina Osmo Lappo. Rakennus on nelikerroksinen. Ensimmäinen ja toinen kerros ovat matalat. Kolmatta eli pääkerrosta leimaavat julkisivussa ikkunakehysten voimakkaat segmenttikaaret. Pääkerroksen suuren salin kohdalla julkisivussa on konsolien tukema parveke. Rakennuksen itäpäässä on porttikäytävä, jonka vieresä pihan puolella on ulkoneva, kulmikas porrashuone. Entisöityä porrashallia ja salia lukuun ottamatta sisäasu on uusittu.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Willebrandtin talo

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1843
Arkkitehti Sebastian Gripenberg 1887, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Hallituskatu 3
Kaupunginkirurgi Fredrik Pihlflyckt, Rakennuttajat
Käyttö
1840 -luku
Käyttöönottovuosi
Luokitus