Haku

Meritullinkatu 6; Helsinki

Pihasiivessä tehtiin jo rakennusvaiheessa vuonna 1876 useita muutoksia, jotka suunnitteli arkkitehti Fritiolf Mieritz. Pohjakerros muutettiin vuonna 1927 liikehuoneistoiksi ja pihalle rakennettiin autotalli, jonka suunnitteli rakennusmestari Jalmari Wesuri. Keskuslämmitys tuli taloon vuonna 1933, ja sen vaatimat muutostyöt suunnitteli arkkitehti Aino Ericsson. Rakennus peruskorjattiin vuosina 1979 - 1981 arkkitehtina Jari Reponen. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Ulkoasua leimaa julkisivun uusrenessanssikoristelu. Julkisivun vertikaalijäsentelyä korostavat kahdet sivurisaliitit liseeneineen ja poikkipäätyineen. Ikkunakehysten taustoina on eri rustikalaatuja.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Meritullinkatu 6; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1876
Ludvig I. Lindqvist, Pääsuunnittelija ; Rakennusmestari Jalmari Wesuri 1927, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Meritullinkatu 6
Käyttö
1870 -luku
Käyttöönottovuosi
Luokitus