Meritullinkatu 6; Helsinki

Pihasiivessä tehtiin jo rakennusvaiheessa vuonna 1876 useita muutoksia, jotka suunnitteli arkkitehti Fritiolf Mieritz. Pohjakerros muutettiin vuonna 1927 liikehuoneistoiksi ja pihalle rakennettiin autotalli, jonka suunnitteli rakennusmestari Jalmari Wesuri. Keskuslämmitys tuli taloon vuonna 1933, ja sen vaatimat muutostyöt suunnitteli arkkitehti Aino Ericsson. Rakennus peruskorjattiin vuosina 1979 - 1981 arkkitehtina Jari Reponen. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Ulkoasua leimaa julkisivun uusrenessanssikoristelu. Julkisivun vertikaalijäsentelyä korostavat kahdet sivurisaliitit liseeneineen ja poikkipäätyineen. Ikkunakehysten taustoina on eri rustikalaatuja.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Meritullinkatu 6; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1876
Ludvig I. Lindqvist, Pääsuunnittelija Rakennusmestari Jalmari Wesuri 1927, Muu suunnittelija
Valmistus
ajoittamaton
Helsinki, Meritullinkatu 6
Käyttö
1870 -luku
Käyttöönottovuosi
Kuvaustiedot Vuonna 1991.