Haku

Borgströmin talo; Mariankatu 7; Helsinki

Viimeisenä työnään Helsinkiin Georg Theodor von Chiewitz suunnitteli kauppaneuvos Henrik Borgströmille 3 -kerroksisen asuintalon vuonna 1858 palaneen puurakennuksen paikalle. Henrik Borgström oli Helsingin huomattavimpia kauppiaita ja hänen kotinsa oli pitkän aikaa kaupungin sivistys- ja seuraelämän keskuksena. Borgströmin omisti tontit Mariankatu 5, 7 ja 9. Mariankatu 7:n rakennuskokonaisuuteen kuuluu katurakennuksen lisäksi pitkin tontin rajaa kulkeva kapea 3 -kerroksinen siipi. Katurakennukseen on tehty seuraavat muutokset: Kylpyhuone v. 1894, Albert Allenius Pohjan muutoksia v. 1912, K.Holmgren ja v. 1924, B. Östman Keskuslämmitys v. 1937, arkkitehti W.G. Palmqvist Peruskorjaus vv. 1986 - 1987, arkkitehti Benito Casagrande. Pihasiipi on korjattu v. 1886, arkkitehti Theodor Decker. Keskuslämmitys pihasiipeen v. 1937, arkkitehti W.G. Palmqvist. Pihasiiven peruskorjaus vv. 1986 - 1987, arkkitehti Benito Casagrande. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Julkisivuissa on käytetty samoja koristeaiheita kuin Chiewitzin huomattavimmissa Turun taloissa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Borgströmin talo; Mariankatu 7; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1860; 1863
Georg Theodor von Chiewitz, Pääsuunnittelija
Valmistus
1860 -luku

Helsinki, Mariankatu 7
Kauppaneuvos Henrik Borgström, Rakennuttajat
Käyttö
1860 -luku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus