Haku

Mariankatu 5; Helsinki

Kaksikerroksinen piharakennus on rakennettu varastoksi 1850 -luvun alussa. Samalla tontilla sijaitsi kauppias Henrik Borgströmin aiemmin, 1830 -luvulla rakennuttama kaksikerroksinen kivitalo, ks. oma kortti. Nykyisin toimistotalona toimiva rakennus on ollut aiemmin myös asuinkäytössä. Rakennus sijaitsee osittain tontilla 12. Tehtyjä muutoksia: Lisärakennus piharakennukseen ja muutos v. 1868, arkkitehti Theodor Decker. Korjaus v. 1894, arkkitehti Waldemar Aspelin. Korjaus v. 1920, arkkitehti Waldemar Aspelin. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Piharakennus on ulkoasultaan vaatimaton.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika Vuonna 1991.
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Mariankatu 5; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1850
Valmistus
1850 -luvun alku

Helsinki, Mariankatu 5
Kauppias Henrik Borgström, Rakennuttajat
Käyttö
1850 -luvun alku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus