Haku

Mariankatu 5; Helsinki

Kaksikerroksinen piharakennus on rakennettu varastoksi 1850 -luvun alussa. Samalla tontilla sijaitsi kauppias Henrik Borgströmin aiemmin, 1830 -luvulla rakennuttama kaksikerroksinen kivitalo, ks. oma kortti. Nykyisin toimistotalona toimiva rakennus on ollut aiemmin myös asuinkäytössä. Rakennus sijaitsee osittain tontilla 12. Tehtyjä muutoksia: Lisärakennus piharakennukseen ja muutos v. 1868, arkkitehti Theodor Decker. Korjaus v. 1894, arkkitehti Waldemar Aspelin. Korjaus v. 1920, arkkitehti Waldemar Aspelin. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Piharakennus on ulkoasultaan vaatimaton.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Mariankatu 5; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1850
Valmistus
1850 -luvun alku

Helsinki, Mariankatu 5
Kauppias Henrik Borgström, Rakennuttajat
Käyttö
1850 -luvun alku
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus