Haku

Borgströmin tupakkatehdas; Meritullinkatu 1 & Meritullintori 1 & Pohjoisranta 2; Helsinki

Vuosisadan alussa Borgströmin tupakkatehdasta laajennettiin huomattavasti. Ensimmäisenä valmistui viisikerroksinen tehdasrakennus Meritullintorin, silloisen Kanavatorin varrelle. Rakennuksessa on tehty lukuisia sisäisiä muutoksia vuosina 1930 - 1990. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Rakennuksen julkisivu edustaa jugend-arkkitehtuuria. 5 kerrosta

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Borgströmin tupakkatehdas; Meritullinkatu 1 & Meritullintori 1 & Pohjoisranta 2; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1904
Waldemar Aspelin, Pääsuunnittelija
Valmistus
1904
Rakennuksen runkona on tiilimuuri ja välipohjat ovat teräsbetonia.
Helsinki, Meritullinkatu 1 & Meritullintori 1 & Pohjoisranta 2
H. Borgström J:r Tobaksfabrik A.B., Rakennuttajat
Käyttö
1904
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus