Borgströmin tupakkatehdas; Pohjoisranta 2; Helsinki

Rakennus liittyy Borgströmin tupakkatehtaan huomattavaan laajentamiseen vuosisadan alussa. Se rakennettiin vuosien 1908-09 aikana arkkitehti Waldemar Aspelin laatiman suunnitelman mukaan. Sen arkkitehtuuri toistaa neljä vuotta aiemmin Meritullintorin laidalle valmistuneen tehdasrakennuksen piirteitä. Rakennuksessa on tehty lukuisia sisäisiä muutoksia vuosina 1930 - 1990. Rakennuksen julkisivumateriaalina on rappaus. Rakennus edustaa julkisivuiltaan jugend-arkkitehtuuria.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Jos sinulla on kysyttävää, tutustu tarkempiin käyttöehtoihin tai ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseoon.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia ja kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taideteokset verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja esimerkiksi jatkokäytön ehdoista saat Kuvastosta ja Museoliitosta.

Borgströmin tupakkatehdas; Pohjoisranta 2; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1908
Waldemar Aspelin, Pääsuunnittelija
Valmistus
1908; 1909
Rakennuksen runko on teräsbetonia. Rakenteet valettiin hennebique-menetelmällä. Hennebique-menetelmässä betonirakenne jäykistetään pyöröraudoilla.
Helsinki, Pohjoisranta 2
H. Borgström, J:r Tobaksfabrik A.B., Rakennuttajat
Käyttö
1909
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Kuvaustiedot Sundström Hugo noin 1949